Over ons

Hoe het begon

Het verhaal van Alfons IJscreaties begint in 2002, toen Alfons na het faillissement van zijn toenmalige werkgever besloot om zelf ijs te gaan draaien voor enkele klanten van dat bedrijf.  Het ijs dat overbleef, werd verkocht vanuit een klein kraampje dat voor de loods werd gereden – de loods die nu de plek is waar onze ijssalon zich bevindt.

De vraag naar het ambachtelijk ijs groeide als snel en Alfons besloot een stukje van de loods om te bouwen tot een klein ijssalonnetje, waar hij zijn passie voor ijsbereiding verder kon ontwikkelen en delen met zijn groeiende klantenkring.

In 2013 sloot Kim zich aan bij de ijssalon.  Met haar ervaring in kantoor en verkoop bracht zij nieuwe energie en organisatorische kracht in de zaak, waardoor Alfons zich nog verder kon focussen op de ambachtelijke kant van het ijsbereiden. Samen zorgden zij voor de verdere groei van Alfons IJscreaties.

In 2014 volgde een grote verbouwing, waarbij de ijssalon transformeerde tot wat het vandaag de dag is: een gastvrije plek waar vakmanschap en kwaliteit centraal staan en waar bezoekers kunnen genieten van de allerbeste creaties.

Wat ooit begon met een klein kraampje voor een loods, is inmiddels uitgegroeid tot een ijssalon dat synoniem staat voor passie, kwaliteit en doorzettingsvermogen.  En dat proef je in elk bolletje

Over ons

Welkom bij Alfons IJscreaties!

Wij zijn Alfons en Kim, de trotse ijsbereiders achter onze ambachtelijke ijssalon.   Alfons is Meester IJsbereider en Kim mag zich met trots gespecialiseerd ijsbereider noemen.  Samen hebben we onze passie voor het vak omgezet in een plek waar smaak, kwaliteit en vakmanschap samenkomen.

Alfons heeft de opleiding Brood en Banket gevolgd, en Kim bracht haar ervaring vanuit kantoor en verkoop mee.  Met die achtergrond besloten we ons volledig te richten op het maken van ambachtelijk ijs, waarbij we elke dag streven naar het beste product.

Bij Alfons IJscreaties draait alles om liefde voor ijs.  Van klassieke smaken tot unieke creaties en prachtige (ijs)taarten. Alles wordt met zorg en de beste ingrediënten bereid.  Of je nu komt voor een verfrissende bolletje ijs, een lekker bakje koffie of iets speciaals voor een feest, wij zorgen dat het een onvergetelijke smaakervaring wordt.

Kom langs en proef zelf waarom wij zo trots zijn op ons vak. Wij staat klaar om je te verwelkomen!

SVH Meesterijsbereider

De Titel SvH Meesterijsbereider is de hoogste erkenning van vakmanschap op het gebied van ijsbereiding in Nederland. Het is een prestigieuze onderscheiding die wordt toegekend aan ijsbereiders die tijdens een uitgebreide Meesterproef hebben bewezen uit te blinken in kennis, vaardigheden en creativiteit binnen hun vakgebied.

Om deze titel te halen moet een ijsbereider zich hebben bewezen in kennis van ijs, patisserie en chocolade.   

In april 2012 is Alfons geslaagd voor zijn meesterproef en op 5 september is hij geïnaugureerd tot 29ste Meesterijsbereider van Nederland.

Ambachtelijk ijs met rauwe melk.

 

Bij ons draait alles om pure smaken en échte kwaliteit. Daarom halen wij zelf verse, rauwe melk bij een lokale boerderij. Zo weten we precies waar onze melk vandaan komt en garanderen we de beste, meest verse kwaliteit. In onze productiekeuken pasteuriseren we de melk zelf, zodat we zowel de veiligheid als de volle, romige smaak kunnen behouden.

 

Aenean euismod nulla blandit ullamcorper

Suspendisse lorem odio, eleifend a rhoncus pretium, gravida nec ligula. Class aptent taciti sociosqu ad litora torquent per conubia nostra, per inceptos himenaeos.

Aenean euismod nulla ullamcorper

Suspendisse lorem odio, eleifend a rhoncus pretium, gravida nec ligula. Class aptent taciti sociosqu ad litora torquent per conubia nostra, per inceptos himenaeos.

Suspendisse lorem odio, eleifend a rhoncus pretium, gravida nec ligula. Class aptent taciti sociosqu ad litora torquent per conubia nostra, per inceptos himenaeos.

Suspendisse lorem odio, eleifend a rhoncus pretium, gravida nec ligula. Class aptent taciti sociosqu ad litora torquent per conubia nostra, per inceptos himenaeos.